La figura de la psicopedagoga al centre de pràctiques



La missió de la Mireia, la psicopedagoga del centre, és fomentar la millora educativa aportant estratègies d’aprenentatge, eines i recursos adients cap aquells infants, adolescents, equips docents i famílies, per afavorir els processos d’aprenentatge i de desenvolupament d’infants i adolescents.

Les seves funcions:

- Atenció a infants i adolescents.
- Assessorament a famílies.
- Suport al professorat.
- Elaboració i disseny de materials, formació.

L’activitat que duu a terme la Mireia al centre Ssaps es pot simplificar en:

- Atenció a infants i adolescents: suport de caràcter personalitzat als infants i adolescents (reforços, reeducacions i avaluacions de necessitats específiques). Aportar estratègies d’aprenentatge, potenciar el treball autònom, incentivar la motivació, treballar i reforçar les diferents àrees de l’alumne perquè pugui millorar la seva construcció personal. Coordinar el treball amb el centre de l’alumne.
- Assessorament a famílies: donar suport i acompanyament en tot el procés, proporcionar estratègies per treballar a casa, informar de l’evolució i els punts forts i febles, realitzar reunions i entrevistes de seguiment. Oferir formacions i tallers que els puguin anar bé.
- Suport al professorat: assessorar i orientar a l’equip docent, col·laborar en la planificació d’estratègies didàctiques i organitzatives per l’atenció de les necessitats educatives de l’alumnat. Valoració psicopedagògica, suport i orientació en l’elaboració i el seguiment d’adaptacions curriculars individualitzades, coordinació, col·laboració en la prevenció de conductes de risc i en la resolució de conflictes.
- Elaboració i disseny de materials, formació: disseny de material d’estratègies d’aprenentatge, coordinar amb el centre el material adient per cada infant i/o adolescent, oferir un tracte continu i personalitzat als usuaris de tallers i formacions, proporcionar recursos i eines per aconseguir els objectius dels cursos, tallers i formacions.

Comentaris