Procés d'intervenció


Quan SSAPS rep una demanda l’analitza partint de les tres fases: planificació, intervenció i seguiment d’avaluació.

Pel què fa a la planificació es té en compte els principals actors implicats (alumne, família i escola). Una vegada analitzat els actors, amb un treball col·laboratiu entre els professionals implicats, es defineix la demanda real, objectius a aconseguir i el paper dels diferents actors (què s’espera d’ells).

La segona fase és la intervenció, on de forma conjunta entre els professionals implicats es pacta de manera consensuada els continguts de l’assessorament, les modalitats d’intervenció i l’organització d’aquesta intervenció. És en aquesta fase on es defineix com es durà a terme la intervenció i la seva execució. Treballar de forma col·laborativa entre els diferents professionals implicats és una tasca primordial, ja que la psicopedagoga ha d’assegurar-se que tots han d’estar d’acord amb la manera de fer la intervenció i compartir els criteris d’intervenció. Una vegada queda tot consensuat i establert, comença l’execució de la intervenció.

L’última fase és la de seguiment i avaluació. Contínuament es duen a terme reunions per avaluar el desenvolupament de la intervenció. La psicopedagoga utilitza uns instruments per registrar i analitzar els canvis produïts. Cada 15 dies o bé una vegada al mes, segons com convingui, SSAPS contacte amb l’escola o institut del destinatari. Al ser un centre d’atenció psicològica, logopèdia i psicopedagògica privat, ha de mantenir un contacte constant amb les famílies.

Durant tots aquests dies a pràctiques he pogut observar aquest contacte directe amb les famílies. Constantment s'utilitza la recollida dels alumnes per interactuar amb mares, pares o tutors legals. També he pogut copsar reunions amb familiars, tot i que no hi he pogut assistir.

A nivell personal, penso que la comunicació entre professionals i família és molt important, i que aquesta s'ha d'establir periòdicament. El llenguatge utilitzat ha de ser clar, i ha de poder ser entès pels intorlocutors.

Comentaris