Proves específiques dèficit d'atenció i TDAH

Les proves específiques sobre atenció que s’utilitzen al centre Ssaps són les següents:

  1. EDAH: és un manual que permet avaluar el dèficit d’atenció amb hiperactivitat (TDAH) i recull la conducta habitual del nen/a. Ofereix un mètode estructurat d’observació pel professor compost de 20 ítems de fàcil comprensió i que requereixen una inversió mínima de temps. S’obtenen puntuacions de quatre escales: hiperactivitat, dèficit d’atenció, hiperactivitat amb dèficit d’atenció, i trastorns de conducta.



  1. CARAS-R: és un test que avalua l’aptitud per percebre ràpid i correctament semblances i diferències en patrons d’estimulació parcialment ordenats. Aquest test medeix les aptituds perceptives i atencionals mitjançant 60 ítems gràfics constituïts per dibuixos esquemàtics de cares amb traços elementals.


  1. D2: és un test de temps limitat que avalua l’atenció selectiva mitjançant una tasca de cancel·lació. Mesura la velocitat de processament, el seguiment d’unes instruccions i l’execució d’una tasca de discriminació d’estímuls visuals similars. No s’aprecia l’atenció com a aptitud simple, sinó que s’ofereixen nous puntuacions diferents que informen al voltant de la velocitat i la precisió juntament amb altres aspectes com l’estabilitat, la fatiga i l’eficàcia de la inhibició atencional.









Comentaris