D2: És un test que avalua l’atenció selectiva. Mesura la velocitat de processament, el seguiment d’unes instruccions i l’execució en la discriminació d’estímuls visuals similars.
El test consisteix en marcar aquelles lletres "d" que tenen dues ratlletes, ja sigui una a dalt i una a baix, o bé dues a dalt o dues a baix.
El que s’observa en aquest test són els aspectes següents:
  1. Quantitat del treball realitzat (TOT). Mesura el control atencional i inhibitori i la relació entre la velocitat i la precisió, és a dir, l’efectivitat total de la prova, Aquesta ens indica la relació entre la quantitat de treball realitzat i l’atenció.
  2. Equilibri entre la velocitat i la precisió en l'actuació, és a dir, l’índex de concentració (CON). Aquest índex ens indica la relació entre velocitat i la precisió.
  3. Quantitat de treball realitzat, tenint en compte només els elements rellevants o el nombre d'elements rellevants correctes (TA). Ens indica la precisió del processament.
  4. Velocitat de processament, quantitat de treball realitzat i motivació (Nombre total d'elements intentats o TR). Aquest aspecte mesura la productivitat total,  l'atenció selectiva i sostinguda i la motivació.
  5.  El nombre d'errors de comissió fets, és a dir el nombres de elements irrellevants marcats (C), és una mesura de la precisió del processament i del control inhibitori, de la recerca visual, la minuciositat i la flexibilitat cognitiva. 
  6. Nombre d'errors d'omissió fets, és a dir el nombre d’elements rellevants intentats però no marcats (O) és una mesura del control atencional i del compliment d'una regla, de la precisió de la recerca visual i de la qualitat de l'actuació.

Els resultats obtinguts a la prova es passen a una taula i aquests resultats es transformen en percentil, que ens indica la mitjana del subjecte respecte a altres subjectes del seu grup d'edat.
Aquesta prova ens permet indicar dificultats pel què fa a l'atenció, el control inhibitori, l'estabilitat atencional i la capacitat atencional.



MANUAL 
FULL D'APLICACIÓ


Comentaris